Boekomslag Nederlandse editie, epub, 'Erasmus en de vrije val in de techniek'
Cover English edition, epub, 'Erasmus and the free fall in technology'

eboek in ePub.

ebook in ePub, a Kindle format edition is available at Amazon.

Meer informatie over: eReaders, eBoeken op PC en Mac, Copyright en eboeken.

Boekomslag print on demand versie 'Erasmus en de vrije val in de techniek'
Boekomslag print on demand versie 'Erasmus en de vrije val in de techniek'

paperback editie (niet meer verkrijgbaar).

 

eReaders

ePub is de defacto standaard voor eboeken en wordt door de meeste ereaders, telefoons en pda's ondersteunt. eReaders zijn inmiddels in veel boekhandels te koop.

eBoeken op PC en Mac

Er zijn meerdere 'desktop readers' voor PC en Mac. Zo'n stuk software is vergelijkbaar met een browser maar dan voor eboeken. Alle readers hebben ook een bibliotheek voor eboeken. Enkele voorbeelden: Barnes & Noble en Adobe Digital Editions.

Voor browsers zijn plugins beschikbaar om eboeken mee te lezen. Bijvoorbeeld: Epubread voor Firefox.

Copyright en eboeken

eBoeken moeten met eenvoudige middelen gelezen kunnen worden. Technische systemen om het copyright van eboeken te beschermen zijn op dit moment een hindernis voor de goedwillende lezer. Bovendien is het niet in de geest van de hier gepresenteerde boeken om nu al te krampachtig te controleren wie wat heeft of doet. Om die reden zijn de REBOOT-eboeks niet beschermd met DRM (digital rights management). Dat wil zeggen, u kunt het boek probleemloos lezen op alle ereaders, telefoons, PC's en Mac's die u tot uw beschikking heeft zonder gehinderd te worden door copyright-beschermende techniek. Technieken die bovendien vaak compatabiliteitsproblemen geven. De auteursrechten blijven echter van toepassing en u mag dit eboek niet zonder toestemming verspreiden.